2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Mūrijimas iš betoninių blokelių

Skylėtoji betoninio blokelio dalis būna apačioje. Blokelio viršus yra vientisas, išskyrus dvi skyles pirštams, kurios leidžia patogiau paimti ir nešti blokelį. Atitinkamai dėl kiaurymių gerokai sumažėja sunaudojamo mūrijimo mišinio kiekis, palyginti su blokeliais, kurie turi kiaurymes iš abiejų pusių.

Ant horizontaliojo blokelio paviršiaus per visą jo plotį mūrininko mente dedamas apie 10 mm storio mūrijimo skiedinio sluoksnis. Naudojami specialūs mūrijimo mišiniai arba paruošiamas cemento ir smėlio mišinys. 1 m3 mūro reikia ~0,02 m3 skiedinio. Lygiuojant pagal ištemptą virvelę dedama blokelių eilė. Blokeliai dedami nuo vieno krašto arba iš karto nuo abiejų kraštų. Kita eilė klojama paslenkant pusę blokelio eilėje į priekį. Blokeliai mūre rišami taip, kad atstumas tarp gretimų eilių vertikalių siūlių būtų ne mažesnis kaip 8 cm.

Blokelį patogu laikyti įkišus pirštus į specialias kiaurymes. Blokelis dedamas vienas greta kito.

Blokelio padėtis išlyginama stuksenant guminiu plaktuku.

Tarpas tarp blokelių užpildomas mūrijimo mišiniu.

Pradėjus mūryti nuo abiejų kraštų, lieka tarpas, kurio ilgis dažnai nesutampa su blokelio ilgiu. Tokiu atveju tarpas tiksliai pamatuojamas ir nuskeliama ar atpjaunama reikiamo dydžio blokelio dalis. Dažniausia daug paprasčiau blokelį skelti. Pjaunama diskiniais pjūklais su deimantiniu disku.

Daugiau informacijos rasite mūsų svetainėje: http://blokeliai.vbg.lt/lt/blokeliai_lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą